Vikingarna kunde odla vete, råg,
korn, kål, ärtor, lök, bönor och kryddväxter. Man jagade och fiskade. Dom kunde
baka bröd och de kunde göra gröt och
soppa också. Vikingarna hade också smör, ost och mjöd( öl ). Man tillagade
maten över öppen eld. Det fanns ingen kyl eller frys men det fanns ett annat
sett att förvara maten på. Maten kunde suras, saltas, torkas, gravas eller
rökas för att hålla längre. Grava betyder att man gräver ner maten i kall jord.
Man var tvungen att samla mat till vintern. Det var husmor som såg till att
maten skulle räcka hela vintern.källa: puls historia, kultur och natur.
Att de hade det bra, ser man av bilden!
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaGodis då? Vad åt dom som lördagsgodis tror ni? Fanns det inget kanske. Jag skojar lite med er nu, men skulle vara roligt att veta om det fanns något som dom åt som godis.
SvaraRadera